• Slider 2
 • Slider 20
 • Slider 3
 • Slider 4
 • Slider 16
 • Slider 19
 • Slider 12
 • Slider 13
 • Slider 14
 • Slider 15
 • Slider 17
 • Slider 18
 • Slider 21

CARLY E

Hotel Gaia
Datum: 29 december 2017 19:00 - 22:00

Poëtische groove, gedreven door een cello“.

Vanaf jonge leeftijd had Carlijn haar cello al aan haar zijde. Opgeleid als klassiek musicus, toerde ze met o.a. het Jeugd Orkest Nederland van Frankrijk tot China. De ervaringen die ze opdeed tijdens het wonen en werken in het buitenland in Engeland en Argentinië inspireerde haar om haar eigen weg in te slaan, weg van het orkest werd ze een singer-songwriter. Geïnspireerd door de muziek die ze daar tegenkwam, bracht ze in juni 2016 haar eerste epee ‘Blue Funny You’ uit, opgenomen in Buenos Aires. Ze is van plan haar debuutalbum uit te brengen in 2018 samen met haar band, met een promotietour ter ondersteuning. Carly E.’s sound is gepassioneerd, rauw en eerlijk. Zichzelf begeleidend op cello zingt ze haar nummers. Ze maakt daarbij gebruik van een loop pedal en mixt onbevreesd verschillende genres door elkaar.  Met haar celloklanken en bijzondere stem neemt ze je mee met haar ‘poëtische groove’ waarbij ironische teksten in rap tempo worden afgewisseld.

Jong geleerd… –

Al vanaf haar vijfde speelt Carlijn (1989, Utrecht) klassiek cello. In haar jonge jaren kreeg ze een plek in diverse nationale jeugdorkesten, waaronder het Jeugd Orkest Nederland.

Londen –

Vier jaar geleden vertrok ze naar Londen (september, 2012). In haar Londonse vrije pub- en dansuren kwam ze in contact met alternatieve muziekgenres. Het prikkelde Carlijn om haar eigen nummers te schrijven op gitaar en cello.

Buenos Aires –

Londen ruilde ze na anderhalf jaar in voor Buenos Aires (september, 2014). Het land van de tango bleek een springplank voor haar solo-carrière. Aldaar kwam ze in contact met muzikanten en kreeg ze nieuwe inspiratie voor haar nummers. Met een Argentijnse folklore band beleefde ze haar debuut op nationale televisie.

Duo –

Met het zelf opgerichte Nederlands-Argentijnse duo Bad Peaches speelde ze op de mooiste plekken van Buenos Aires. Het balletje ging rollen…Carlijn werd geïnspireerd tot haar eigen solo-project: cello-singer-songwriter Carly E.

Solo –

Al snel werd ze gevraagd om voor Sofar Sounds, een wereldwijd netwerk van muzikanten en muziekliefhebbers, intieme, privé-concerten te geven. Kort daarna stond Carly E. in het voorprogramma van de band El Caribefunk. Met support van haar muzikaal en dierbare contact Paul Gallinato in Buenos Aires (speelde basgitaar in oa de ‘Foo Fighters’) wist ze al snel de underground scene van deze stad aan te spreken met haar muziek.

Invloeden uit Folk, Indie, Rock en zelfs Jazz en Blues hoor je terug in haar sensuele sound. In Buenos Aires nam ze haar EP ‘Blue Funny You’ op. Carly E. neemt je mee naar de melancholie van haar cello waarbij haar originele (up-tempo) muziek en ironische teksten elkaar afwisselen.

Amsterdam –

Nu Carly E. onlangs is teruggekeerd in Amsterdam (september, 2016)  is ze van plan de Nederlandse, maar ook de internationale muziekwereld op zijn kop te zetten met haar frisse sound. Zichzelf begeleidend op cello zingt ze haar nummers. Ze maakt daarbij gebruik van een loop pedaal. De aftrap was in september waar Carly E. met haar elektrische cello en loop de Solar stage van het Magneet festival liet stralen. Daarna veroverde ze het Gooiland Theater tijdens het TEDx Hilversum event 7 december jongstleden. Carly E. geeft ook akoestische en intieme concerten met haar gitarist en percussionist, in diverse underground plekken in Amsterdam zoals ‘De Nieuwe Anita’ en ‘Zaal 100’. Ook treedt ze op met haar voltallige band, bestaande uit contrabassist, gitarist en drummer.

“Carly E. in three words: driven, forceful and honest. An electrifying live experience!”

 

 

 

Alle datums


Evenement: 29 december 2017 19:00 - 22:00